Министарство просвете, науке и технолошког развоја поставило је широм Србије билборде који приказују ученике који су на интернационалним такмичењима освојили бројна признања.

38 билборда са фотографијама талентованих основаца, средњошколаца и студената постављено је у Београду, Новом Саду, Нишу, Ужицу, Крагујевцу и Чачку. Међу њима су и ученице наше школе - одсека Класичан балет: Јана Зимоњић, Сара Лаћовић, Поликсени Куртановић, Анастасија Вујновић и Оља Алексић, лауреаткиње II Међународног балетског такмичења " Костадинка Дина Николић ", одржаног у јуну прошле године у Панчеву.

Осим њих, приказани су и ученици Математичке гимназије у Београду, изванредни студенти физике и географије, ученици Крагујевачке гимназије - освајачи награде из роботике, као и талентовани роботичари из Ужица, ученици Нишке гимназије - освајачи медаља на Светској јуниорској научној олимпијади, награђивани млади спортисти у скоку у вис, бацању кугле, трчању на 200 метара и бацању копља. Међу музичким талентима ту су се нашли освајачи награда у свирању виолине, виолончела, харфе и клавира.

Ова изузетна иницијатива Министарства, као промоција знања, труда, рада и посвећености, велико је признање за све ове талентоване младе људе и подршка која им недостаје. Наше сјајне ученице понос су, не само наше школе, већ и свог града и државе.