Балетска школа "Лујо Давичо" имала је изузетну част да учествује на Светосавској академији, манифестацији којом се обележава школска слава Свети Сава, у организацији Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

Свечаној прослави, одржаној у Народном позоришту у Београду, присуствовали су министри у Влади Републике Србије, бројни државни званичници, представници дипломатског кора, верских заједница, образовних институција, просветни радници и ученици.

Богат културно-уметнички програм својим наступом увеличали су ученици трећег и четвртог разреда одсека - Народна игра, извевши стилизовану кореографију "Балканска рапсодија" и "Серез". Наступ су припремали наставници Стефан Милић и Смиљка Ђорђевић.

На свечаности су традиционално уручене Светосавске награде појединцима, установама и организацијама који су својим радом допринели развоју образовања у претходној години.

Била је ово лепа прилика да се на овој значајној манифестацији прикаже рад Балетске школе "Лујо Давичо", као и таленат њених ученика.