1.       Кандидати су дужни да на пријемни испит дођу са ђачком књижицом или другим документом са фотографијом ради идентификације.

2.       Кандидати прилажу фотокопије

-        ђачке књижице из основне школе и

-        из основне балетске школе,

(Прве стране са фотографијом и стране са полугодишта текуће, 2020/21. школске године.)

 

Пријемни испит за упис у I разред средње балетске школе за одсек КЛАСИЧАН БАЛЕТ одржаће се у недељу, 9. маја 2021. године са почетком у 10 часова. Сходно епидемиолошким условима кандидати ће полагати испит у групама. Сваки кандидат ће путем електронске поште бити обавештен о термину полагања, као и шифром под којом ће бити објављени резултати пријемног испита.

Кандидати полажу пријемни испит у својој опреми:

o   Женска опрема и изглед – црни трико на бретеле, балетске чарапе (розе или беле), меке балетске патике, тврде балетске патике, уредна балетска фризура, без украса и накита.

o   Мушка опрема и изглед – црни доњи трико, уска бела мајица кратких рукава, сокне или доколенице (беле или црне), меке балетске патике (беле или црне), уредна фризура, без накита.

 

Пријемни испит за упис у I разред средње балетске школе за одсек САВРЕМЕНА ИГРА одржаће се у понедељак, 10. маја 2021. године са почетком у 10 часова. Сходно епидемиолошким условима кандидати ће полагати испит у групама. Сваки кандидат ће путем електронске поште бити обавештен о термину полагања, као и шифром под којом ће бити објављени резултати пријемног испита.

Кандидати полажу пријемни испит у својој опреми:

За први део испита – класичан балет:

o   Женска опрема и изглед – црни трико на бретеле, балетске чарапе (розе или беле), меке балетске патике, уредна балетска фризура, без украса и накита.

o   Мушка опрема и изглед – црни доњи трико, уска бела мајица кратких рукава, сокне или доколенице (беле или црне), меке балетске патике (беле или црне), уредна фризура, без накита.

За други део испита - савремена игра:

o   Женска опрема и изглед – уска црна мајица на широке бретеле, црни широки доњи део тренерке, црне сокне (сва опрема без обележја), без украса и накита. Уредна фризура, ако је дугачка коса – скупљена у реп.

o   Мушка опрема и изглед – уска црна мајица на широке бретеле, црни широки доњи део тренерке, црне сокне (сва опрема без обележја), без украса и накита. Уредна фризура, ако је дугачка коса – скупљена у реп.

 

Пријемни испит за упис у I разред средње балетске школе за одсек НАРОДНА ИГРА одржаће се у уторак, 11. маја 2021. године са почетком у 10 часова. Сходно епидемиолошким условима кандидати ће полагати испит у групама. Сваки кандидат ће путем електронске поште бити обавештен о термину полагања, као и шифром под којом ће бити објављени резултати пријемног испита.

Кандидати полажу пријемни испит у својој опреми:

o   Женска опрема и изглед – уска бела мајица кратких рукава, црне хеланке, беле сокне, ципеле за џез балет (опанци) патике за салу, каиш, уредна фризура, без накита и украса.

o   Мушка опрема и изглед – бела мајица кратких рукава, црни доњи део тренерке, беле сокне, ципеле за џез балет (опанци) патике за салу, каиш, уредна фризура, без накита.