Школско такмичење ученика Балетске школе „Лујо Давичо“ одржано је на Великој сцени Народног позоришта у Београду и на сцени Битеф тетатра.

У суботу, 16. априла 2022. ученици средње школе Одсека класичан балет су се као такмичари представили бројној публици на Великој сцени Народног позоришта. Њихово знање је оцењивао жири у саставу: Ана Павловић, директор Балета и првакиња Балета Народног позоришта, Тамара Ивановић, првакиња Балета Народног позоришта и Игор Пастор, први солиста Балета Народног позоришта. Као првонаграђене истакле су се ученице: Наталија Тапић (IV разред, класа Роса Милић), Теодора Стојковић (III разред, класа Валентина Трајковић), Софија Радовановић (II разред, класа Александра Коларов), Лана Мигрић (II разред, класа Јелена Милановић Ћирица) и Ана радошевић (I разред, класа Биљана Крстић).

takmicenje
takmicenje
takmicenje
takmicenje
takmicenje
takmicenje

У недељу, 17. априла 2022. на Великој сцени Народног позоришта такмичили су се и ученици III и IV разреда основне школе, а оцењивао их је жири у саставу: Ивана Радошевић, први солиста Балета Народног позоришта, Валентина Трајковић, наставник средње балтске школе и Ивана Лалић, наставник основне балетске школе. Као првонаграђени истакли су се ученици: Јана Коларевић (III разред, класа Драгана Величковић), Тара Ћирица (III разред, класа Каролина Марјановић), Лана Продановић (IV разред, класа Каролина Марјановић) и Филип Станић (IV разред, класа Ула Ускоковић).

takmicenje

У понедељак, 18. априла 2022. ученици одсека Народна игра и Саверемена игра такмичили су се на сцени Битеф тетара. Ученике одсека Народна игра су оцењивали играчи Ансамбла народних игара и песама Србије „Коло“: Љиљана Аранђеловић, Милан Бачкуља и Милица Миладиновић. Освојивши прве награде за групну игру, најбоље су се показали ученици I и II разреда у класи Стефана Милића. Жири за ученике Одсека савремена игра био у саставу наставника Школе - Исидора Станишић, Ана Игњатовић Загорац, Јелена Кајго и Тамара Пјевић. Прве награде освојили су ученици Сташа Ивановић и Тамара Јакуш (IV разред, класа Тамара Пјевић), Маша Анић, Душан Бајчетић и Неа Јанковић (III разред, класа Исидора Станишић), Дуња Лазаревић и Калина Зељковић (II разред, класа Ана Игњатовић Загорац) и Лола Милошевић, Ина Илиевска, Василиса Јовановић, катарина Анић и Ива Павловић (I разред, класа Ивана Љујић Радивојевић)

takmicenje

Овај догађај је веома значајан како за ученике тако и за наставнике Школе јер сценски наступи представљају унапређење знања и вештина која су неопходна свим будућим професионалним играчима. За ученике балетске школе такмичење представља велики подстицај за развој индивидуалних играчких способности, креативног изражавања, тимског рада као и увид у резултате свога рада.

takmicenje