У оквиру активности Ученичког парламента, и ове године је организована хуманитарна акција. Ученици, којима су се прикључили и запослени, прикупили су велику количину слаткиша и сланиша, као и играчке и едукативне материјале за децу основношколског узраста. Након истека рока за прикупљање, неколико чланова парламента, медијатекарка и педагог су организовали паковање пакетића који су предати деци на две локације.

slika

Председница Ученичког парламента Силвија Вучковић и две ученице, представнице основне школе, Лана Симчевић и Зара Пурић, у пратњи психолога, посетиле су Центар за заштиту одојчади, деце и омладине „Драгутин Филиповић Јуса“ и уручиле припремљене пакетиће присутним штићеницима Дома.

slika

У дирљивом разговору који је трајао око пола сата, наше ученице су разговарале са децом о оном што им је заједничко: учењу и игри. На крају сусрета, деца су изразила жељу да виде неку од кореографија које се уче у нашој школи, а ми смо обећали да ћемо се организовати и посетити их до краја школске године.

Пред сам дочек Нове године, 30.12. Ученици средње школе Анастасија Никчевић, Јована Ванчетовић Драговић и Стефан Николић у пратњи психолога, посетили су Свратиште и уручили припремљене пакетиће. У разговору са запосленима, сазнали су ко су кориници услуга Свратишта и који су изазови са којима се суочавају.

slika
slika

Ово искуство сусрета са „децом улице“ мотивисало је ученике да се додатно ангажују у сензибилизацији својих школских другара на потребе припадника маргиналних група нашег друштва.