slika

Ове године годишњи концерт школе балет Крцко Орашчић посвећена је нашем великом, недавно преминулом, кореографу и балетском педагогу Владимиру Логунову. Поставком балета Крцко Орашчић на музику П.И. Чајковског у извођењу ученика Балетске школе “Лујо Давичо” омогућио је да се наша школа сврста у оне малобројне у свету са техничким знањем, уметничком способношћу и капацитетом да изнесу овако захтевну целовечерњу балетску представу која на сцени траје већ више од тридесет година. Овим балетом Владимир Логунов је као кореограф и педагог у темеље наше школе поставио вредности као што су посвећеност уметности, преданост у раду, колегијалност, тимски рад. Балет Петра Илича Чајковског Крцко Орашчић ученици Балетске школе "Лујо Давичо" први пут су извели на сцени Народног позоришта и у Центру Сава 1998. године. Од тог првог извођења, балет Крцко Орашчић је у Годишњем плану рада Балетске школе "Лујо Давичо".

slika

На сцени Опере и театра Мадленијанум 22. 12. изведене су две представе балета Крцко Орашчић, у извођењу око двеста ученика Основне и средње Балетске школе "Лујо Давичо". Разноврсност игара овог балета пружа могућност да ученици свих одсека (класичан балет, савремена игра и народна игра) и узраста искажу и развију свој играчки потенцијал играјући у групним и солистичким ролама. Са сваком школском годином и подела улога је различита, што ученицима омогућава да стално уче нове и сложеније улоге.

slika

Другу годину за редом балет Крцко Орашчић изведен је на великој сцени Књажевско - српског театра у Крагујевцу 24. 12. и на сцени Дома културе у Чачку 29. 12. Као и претходне године са ученицима средње балетске школе наступили су и ученици основне школе из издвојеног одељења поменутих градова и тиме добили прилику да наступе у целовечерњој балетској представи. И ове године за Крцка Орашчића тражила се карта више.

slika

У припреми и реализацији представе учествовали су наставници стручних веће класичног балета основне и средње школе и савремене игре.

slika
slika