Дечја недеља се ове године одржава под слоганом Ја сам дете и имам сан, толеранција и љубав сваки дан. У току одржавања Дечје недеље обележен је и Дан менталног здравља па су многобројне наставне и ваннаставне активности биле посвећене и овој теми, изузетно важној за развој деце и младих.

У нашој школи одржале су се многобројне наставне и ваннаставне активности током којих су ученици цртали плакате, на креативан начин представили овогодишњи слоган Дечје недеље, улепшали дан деци из предшколских установа, добили материјал о значају менталног здравља.

Dečja nedelja

Ученице из издвојеног одељења у Чачку посетиле предшколску установу Надежда Петровић са наставницом Снежаном Аћимовић.

Dečja nedelja
Dečja nedelja

Ученице II-3 основне школе - наставница Романа Суботић

Ученице IV-1 основне школе - наставница Драгана Величковић и корепетитор Ана Никчевић

У оквиру активности Круг комплимената, коју су осмислиле наставнице Љиљана Стојић и Биљана Крстић, ученице I-1 и I-3 су имале задатак подршке које могу да нас оснаже, покрену и мотивишу када нам је тешко, када смо под великим стресом или тензијом због важних догађаја и свакодневних животних брига и ситуација. Осмишљење поруке су ставили у посебно за ту прилику украшену кутију која је стављена у ходник школе како би свако могао да их узме и прочита.

Кутија са порукама је наишла на изузетан пријем код ученика школе, који свакодневно узимају и читају поруке за тај дан. Ове активности су дале допринос бољој повезаности међу ученицима и адаптацији чиме се повећава степен осећаја припадности школској средини.